Informatii Utile

INTRETINEREA CURENTA A PISCINEI

Cel putin o data pe saptamana sunt recomandate urmatoarele verificari si lucrari:

- Verificarea nivelului apei - daca nivelul este prea scăzut , sub 1/3 de la nivelul skimmerului exista riscul ca skimmerul sa traga mai mult aer decat apa iar daca nivelul este prea înalt, peste 1/3 deasupra skimmerului stratul de apă superficial nu mai este colectat si in consecinta impuritatile de la suprafata nu pot fi colectate in totalitate
-Verificati circulatia apei in piscina cu pompa pornita (planul apei in skimmere si in dreptul duzelor de refulare) trebuie sa confirme ca exista circulatie.
-Verificati cosurile skimmerelor si eventual daca manometrul indica valori sub cele normale, verificati si cosul prefiltrului pompei de piscina.
-Spalati invers si decolmatati filtrul cu nisip (cu pompa oprita, comutati vana de pe pozitia FILTRARE (“Filter”) pe pozitia SPALARE INVERSA (“Backwash”, si numai dupa aceea porniti pompa piscinei). Vanele filtrelor furnizate au si o sticla de verificare care daca este urmarita, monitorizeaza gradul de murdarire al nisipului din filtru. Daca apa evacuata nu este limpede, se prelungeste timpul de spalare inversa.
-Folositi aspiratorul cu perie pentru a aspira particulele solide si eventualele alge de pe fundul piscinei sau de pe pereretii piscinei.
-Cu ajutorul plasei indepartati particulele plutitoare din piscina (frunze, resturi, etc.)
-Curatati marginea piscinei, bordurile, etc.
-Analizati apa cu ajutorul testelor (PH, continut de substante folosite la tratarea apei -Clor/Oxigen Activ, Brom, etc.)
-Dozati substantele chimice pentru tratarea apei conform indicatiilor producatorilor (toti producatorii indica cantitatea necesara de substante raportata la volumul apei care trebuie tratata).


SCHIMBAREA APEI LA PISCINA

Din timp in timp, chiar daca apa piscinei este recirculata ( reciclata ) , este nevoie ca o parte sau chiar toata apa sa fie inlocuita.

Progresiv, apa se încarcă cu produse derivate din substantele chimice introduse pentru tratarea apei din bazinul piscinei (cloruri, bromuri, oxigen activ, antialge, floculanti, etc.). Noi recomandam ca o data la 6 luni cel putin un sfert din apa piscinei sa fie inlocuita cu apa proaspata.

ÎNCĂLZIREA APEI DIN PISCINĂ

Apa din piscine se poate incalzi la temeperaturi variate in functie de dorinta proprietarului.
Încălzirea apei piscinei permite prelungirea sezonului de utilizare a piscinei.
Astfel, in timp de unele persoane sunt multumite cu o temperatura a apei de 24°C altele doresc temperaturi de 30°C.
Pe scurt va vom prezenta modul de calcul astfel incat si dvs. singuri sa va puteti calcula costurile.
Teoretic, sunt necesare 10.000 kcal pentru a creste temperatura a 10 m³ de apă (10.000 litri) cu 1°C adica 11,62 kWh (10.000/ 860 = 11,62 kWh (deoarece 1 kW =860 kcal/h)).
Q=mcdt
Q -este cantitatea de caldura
m -este volumul apei
c-este caldura specifica a apei 1 kcal/ °C * litru sau 4,18 KJ/Kg*K
dt-este diferenta de temperatura (t1-t2) unde t1-temperatura apei aspirata din piscina, t2-temperatura apei refulate in piscina.